CENTRE NOI PENTRU PERSOANELE INSTITUȚIONALIZATE

0
730

Patru locuințe care vor oferi servicii pentru 40 de persoane cu dizabilitați, instituționalizate în prezent în Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională, dar și un Centru de zi se vor înființa la Rm. Sărat în urma demarării unui proiect al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Este vorba despre proiectul Un pas spre comunitate, care prevede înființarea de servicii sociale de tip centre de zi, centre respiro, centre de criză și locuințe protejate în vederea dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilitați aflate în instituții sociale de tip vechi.

Înființarea noilor centre din Rm Sărat urmărește îmbunătățirea serviciilor acordate persoanelor cu dizabilitați din comunitate, în încercarea de a le oferi o viață independentă și o șansă în plus pentru integrarea în comunitate.

Unele locuințe protejate, cu o capacitate de 10 locuri fiecare, vor fi construite în vecinătatea Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională, iar Centrul de zi va fi realizat în fosta unitate militară din municipiu.

Valoarea finanțării nerambursabile acordate acestui proiect este de aproape 2.500.000 lei, contribuția Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău reprezentând 10 la sută din valoarea totală a investițiilor. La lansarea proiectului de la Rm Sărat au participat reprezentanții Consiliului Județean Buzău, șefii administrației din Rm Sărat, consilieri locali, dar și reprezentanți ai unor instituții publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =