O NOUĂ ȘCOALĂ INTRĂ ÎN REABILITARE

0
839

La începutul lunii iunie vor demara lucrările de reabilitare și extindere a Școlii Gimanaziale „Dr. Ilie Pavel” din Rm. Sărat.  Ca și în cazul Colegiului Național „Al. Vlahuță” , investiția este realizată prin Programul Național de Dezvoltare Locală. În urmă cu câțiva ani, în școală “Dr. Ilie Pavel”, care deservește cartierul Zidari, au mai fost modernizate câteva spații și clase printr-un proiect accesat de unitatea de învățământ. Spațiul insuficient a determinat însă autoritățile să acceseze alte fonduri pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea întregii unității de învățământ.

O altă unitate de învățământ din Rm. Sărat în care se execută lucrări ample de modernizare este Colegiul Național „Alexandru Vlahuță”. Investiția a demarat în această primăvară, iar lucrările de reabilitare sunt în grafic.

Constructorul și autoritățile locale au convenit ca pe perioada derulării proiectului de reabilitare a Colegiului Național „Alexandru Vlahuță” , elevii să învețe în unitate, lucrările urmând a se desfășura pe rând în cele două aripi ale liceului.

Clădirea în care funcționează Colegiul Național “Al. Vlahuță”din Rm. Sărat are o vechime de 130 de ani și este declarată monument istoric. De asemenea, clădirea Școlii Gimanziale “Dr. Ilie Pavel” are o vechime de peste patru decenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =