MINISTRUL EDUCAȚIEI A ANULAT ORDINUL DE MODIFICARE A ADMITERII LA LICEU

0
796

 

UPDATE : Ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu s-a răzgândit și a anulat  modificarea de ultim moment: probele vocaționale și de limbi străine pentru admiterea la liceu vor fi susținute de elevii de clasa a VIII-a începând de mâine, așa cum prevedea și până acum calendarul examenelor. Andronescu  a precizat că modifică doar “durata de apariție a broșurii cu oferta educațională”, adică repartizarea cifrelor de școlarizare pe licee și școli profesionale.

Text initial:

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a schimbat ieri, printr-un ordin, data examenelor vocaționale de admitere la liceu, cu două zile înainte ca acestea să se desfășoare. Conform vechiului calendar, probele de aptitudini ar fi trebuit să se desfășoare în zilele de 15-17 mai 2019. Ordinul aprobat  de Andronescu prevede că probele de aptitudini pentru admiterea la liceu 2019 se vor desfășura pe 10-12 iunie. Același ordin schimbă chiar și dată de înscriere la probele vocaționale, înscrieri care au avut deja loc,conform calendarului în vigoare.

Sindicatele din învățământ spun că ceea ce a făcut ministrul Educației este ilegal și solicită anularea ordinului emis de Ecaterina Andronescu. Federația Spiru Haret anunță că,  în condiţiile în care Ministerul Educaţiei nu va reveni asupra actului normativ, federaţia, în colaborare cu asociaţiile de părinţi şi elevi, va demara acţiuni de protest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =