STEVIA, CEL MAI SĂNĂTOS ÎNDULCITOR NATURAL

0
774

O plantă extrem de valoroasă din punct de vedere alimentar şi medicinal, introdusă în studiu pentru aclimatizare la comanda lui Nicolae Ceauşescu, este aproape gata să ajungă pe terenurile agricole din România. Este vorba despre stevia, o plantă din care se obţine un îndulcitor de câteva sute de ori mai puternic decât zahărul din sfeclă sau trestie.

 

Planta, adusă de peste Ocean, va fi cultivată și în România cât de curând. Originară din America de Sud, stevia a fost folosită mult timp ca îndulcitor şi plantă medicinală în multe culturi ale lumii. În Brazilia şi Paraguay, este folosită de sute de ani pentru îndulcirea mâncărilor şi pentru tratarea arsurilor şi a altor probleme stomacale. A devenit populară pe tot globul abia în ultimele decenii. În anii ’80, stevia a intrat şi în atenţia cercetătorilor români, la comanda lui Nicolae Ceauşescu

Stevia este o plantă de câteva sute de ori mai dulce decât zahărul. Este apreciată pentru că nu are calorii, nu are carbohidraţi şi are indice glicemic zero. Este considerat un ingredient minunat pentru cei cu regim alimentar strict din pricina problemelor de sănătate.

În forma ei lichidă, stevia, poate fi folosită cel mai uşor pentru îndulcirea băuturilor, în ceaiuri sau limonadă.  În loc de o linguriţă de zahăr, puteţi folosi un praf de stevia pudră sau 2-4 picături de stevia lichidă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

32 + = 42