STRĂZI ASFALTATE CU BANI DE LA GUVERN

0
803

Peste 150 de străzi vor putea fi asfaltate complet sau reparate, iar unitățile de învățământ ar putea fi dotate cu centrale termice, cu bani de la de la Guvern, prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Sunt planurile de investiții ale Primăriei Buzău, care va trimite, la începutul săptămânii viitoare, la Ministerul Dezvoltării Regionale documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor. Procedurile mult simplificate ale sceetui program vor permite ca lucrările să demareze cât mai curând posibil.

Guvernul României va aloca 10 miliarde de lei pentru modernizarea infrastructurii în municipii, orașe și comune, prin nou înființatul Fond de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte destinate comunităţilor locale. Municipiul Buzăul dorește să profite din plin de acest program derulat de Minsiterul Dezvoltării. În primul rând, administrația locală își propune să asfalteze peste 150 de străzi din municipiu.

Pentru ca documentația tehnică necesară demarării lucrărilor să fie finalizată cât mai rapid, angajații Primăriei Buzău vor lucra și în weekend.

Tot prin acest program guvernamental, vor putea fi reabilitate termic toate școlile și grădinițele din municipiu. Până la toamnă, toate unitățile de învățământ vor fi dotate cu centrale termice de încălzire.

Potrivit programului guvernamental, primăriile pot să ceară bani pentru maximum două proiecte, iar pentru a-i primi, trebuie să transmită Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, cea care gestionează Fondul, autorizaţia de realizare a lucrărilor sau devizul de lucrări şi documentația tehnică necesară demarării execuţiei lucrărilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 75 = 78