PRODUCĂTORII DE ROȘII ROMÂNEȘTI, PĂSUIȚI

0
809

Fermierii români care cultivă tomate în spaţii protejate- sere sau solari şi care au aplicat pentru a beneficia de ajutorul de minimis de cel mult 15.000 de euro, ce se acordă anul acesta, îşi vor putea valorifica produsele şi în perioada 1-15 iunie. Facilitatea apare într-un proiect de Hotărâre de Guvern, aflat în dezbatere publică. Potrivit legislaţiei în vigoare, perioada de valorificarea a producției se face în perioadele ianuarie-mai inclusiv și/sau noiembrie – 20 decembrie inclusiv.

Pentru  că în această primăvară, vremea a fost nefavorabilă procesului de înflorire, creștere și dezvoltare, recoltarea roșiilor s-a decalat, iar unii dintre fermierii înscriși în prima fază a programului de susţinere a producţiei de tomate nu vor reuși să valorifice tomatele la piață. În condițiile în care producătorii nu demonstrează că şi-au valorificat marfa în perioada stabilită de lege, aceştia nu pot fi declaraţi eligibili şi nu pot încasa fondurile.

Pentru a fi eligibili la acordarea ajutorului de minimis pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească mai multe criterii: să dețină o suprafață cultivată cu tomate în spații protejate de minimum 1.000 mp,  să obțină o producție de minimum 2 kg tomate/mp,  să fie înregistrați în evidențele Registrului agricol,  să facă dovada producției realizate prin documente justificative privind comercializarea producției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

27 + = 35