MEDICII AVERTIZEZĂ: ATENȚIE LA “ENERGIZANTE”!

0
799

Medicii trag un semnal de alarmă asupra consumului de bauturi alcoolice, energizante si a substantelor etnobotanice în randul tinerilor. In ultimii ani, studiile au demonstrat faptul ca băuturile energizante au efecte adverse nefaste. Specialistii spun că cei mai expuşi sunt adolescenţii şi tinerii care consumă astfel de băuturi în combinație cu alcool, dar si alte substante de mare ris

Băuturile energizante au efecte adverse extrem de periculoase. Potrivit specialistilor, consumatorii de astfel de băuturi în exces au palpitații, greaţă sau dureri de cap. Principala problemă ar fi conținutul mare de cofeină. O băutură energizantă poate avea chiar şi de trei ori mai multă cofeină decât doza recomandată, iar de aici până la problemele de sănătate mai e doar un pas. În combinație cu alcoolul sau alte substanțe de mare risc, băuturile energizante pot fi adevărate bombe pentru organism. Medicii oferă și câteva exemple concrete. La Rm. Sarat, in primele doua zile ale sarbatorilor de Pasti, la Spitalul Municipal s-au prezentat mai mulți tineri care consumasera alcool, dar si alte substante de mare risc:

Unele tari din Europa au deja norme stricte privind băuturile energizane, iar pe cutii este incripţionat un mesaj de atenţionare pentru copii şi tineri.

 Loredana Bălan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 65 = 70