ELEVII VOR STA MAI PUȚINE ORE LA ȘCOALĂ

0
744

Vești bune pentru elevii din ciclul primar, gimnazial și liceal. De acum înainte vor învăța mai puține ore la școală. Potrivit unui proiect de lege adoptat de Camera Deputaților, în învățământul primar, numărul de ore alocat disciplinelor din planurile-cadru de  învățământ vor fi de doar 20 de ore pe săptămână, de acum înainte. În cazul elevilor de gimnaziu, valoarea crește la 25 de ore pe săptămână, în timp ce, în învățămânul liceal, media va fi de 30 de ore pe săptămână. Aceste ore sunt alocate atât pentru predare și evaluare, cât și pentru învățarea în clasă, asistată de cadrul didactic, a conținuturilor predate.

Deși s-ar putea ca cifrele de mai sus să pară mari, în fiecare dintre cele trei cazuri sunt mai mici decât valorire practicate în majoritatea unităților de învățământ de la noi. În forma veche, legea referitoare la orele petrecute la școală avea valori de referință mai mari.

Acum, elevii învață 19-20 de ore pe săptămână la clasa pregătitoare, minimum 20 – maximum 21 de ore la clasele I, a II-a și a III-a, respectiv minimum 21 de ore și maximum 22 de ore la clasa a IV-a. De asemenea, elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VI-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a VII-a au 31-33 de ore, iar clasa a VIII-a are 31-34 ore pe săptămână.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =