LOCALITĂȚI AFECTATE DE PLOILE TORENȚIALE

0
812

Ploile torențiale căzute în ultimele 24 de ore au făcut ravagii în mai multe localități din Moldova. În județul Neamț 91 de curți din 3 localități au fost inundate, ca urmare a cantităților mari de apă  acumulate. O familie din localitatea Crăeşti – comuna Bozieni a fost evacuată din casă de primarul localităţii, din cauza torenţilor formaţi care au inundat gospodăria.

Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din trei localităţi afectate de ploi au intervenit cu mai multe buldoexcavatoare pentru a decolmata zona podurilor şi podeţelor.

Tot din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, în această dimineață, peste 2000 de consumatori din judeţul Bacău nu erau alimentați cu energie electrică.Azi-noapte,  drumul naţional 2F Bacău – Vaslui a fost închis pe sectorul dintre Secuieni şi Străminoasă, din cauza precipitaţiilor abundente care au condus la umplerea secţiunii podului din localitate, existând risc de deversare.Conducătorii auto au la dispoziţie, ca rută alternativă, traseul Bacău – Adjud – Podu Turcului – Bârlad – Vaslui.

Si in judetul Vaslui o familie din localitatea Todireşti a fost evacuată de pompieri, după ce casa în care locuia a fost inundată în urma precipitaţiilor abundente înregistrate în zonă.

De asemenea, în localitatea Huc s-a intervenit pentru evacuarea din locuinţă a unui bătrân care locuia singur.

Mai multe locuinţe din comunele Dumeşti şi Băceşti au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente înregistrate noaptea  trecută, la faţa locului intervenind pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, pentru evacuarea apei.

Pe DN 15 D şi DJ 195A circulaţia este îngreunată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 4 =