INVENȚIE PREMIATĂ LA GENEVA

0
692

O nouă invenție românească, rod al imaginației și muncii unei echipe de cercetători condusă de buzoianul Constantin Tănase a primit medalia de argint la ediția din acest an a Salonului internaţional de inventică de la Geneva. Este vorba despre descoperirea unor substante active cu aplicații revoluționare în medicină, cosmetică și zootehnie. Constantin Tănase, cercetător în cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică din București, deține 4 brevete și are alte 5 cereri de brevet, unele premiate deja la Saloanele de invenții naționale și internaţionale.   

A 47-a ediţie a Salonului Internaţional de Invenţii 2019 de la Geneva a avut loc luna trecută, în perioada 10 – 14 aprilie. Delegaţia oficială a României, condusă chiar de ministrul Cercetării şi Inovării, Nicolae Hurduc, a prezentat juriului din Elveţia nu mai puțin de 30 de invenţii. Și anul acesta, inteligenţa şi creativitatea românească au primit o binemeritată recunoaştere internaţională. Originar din Buzău, cercetătorul științific Constantin Tănase a fost recompensat, alături de echipa sa de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Chimico-Farmaceutică din București, cu medalia de argint pentru o descoperire revoluționară.

Substanțele descoperite de echipa condusă de buzoianul Constantin Tănase vor aduce beneficii în medicină, cosmetică și chiar zootehnie.

Anul trecut, echipa de cercetători condusă de buzoian a câștigat medalia de aur la Salonul internaţional de inventică de la Geneva, cu o substanță  activă care poate fi folosită în dezvoltarea unui tratament de combatere a cancerului.

Constantin Tănase lucrează la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare chimico-farmaceutică din București din anul 1985. Pănă acun, cercetările sale s-au concretizat în 38 de lucrări științifice publicate, numeroase participări la simpozioane și congrese. Cercetătorul științific deține 4 brevete și are alte 5 cereri de brevet, unele premiate deja la Saloanele de invenții naționale și internaţionale.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 + = 57