ATENȚIE LA CĂPUȘE!

0
895

Atenție la căpușe, dacă ieșiți la iarbă verde sau în parc, cu cei mici, la joacă! Este avertismentul medicilor mai ales acum primăvară, în perioadele cu ploi și temperature ridicate. Persoanele muşcate de aceste insecte trebuie să meargă imediat la spital, nicidecum să se trateze singure, pentru că muşcătura de căpușă este periculoasă, iar netratată poate fi fatală.

Medicii recomandă să fim atenți atunci când mergem în zone cu verdeață, mai ales în perioadele cu ploi și temperaturi ridicate, deoarece putem fi înțepați de căpușe. Mușcătura de căpușă este foarte periculoasă dacă nu este tratată corespunzător și poate provoca boala Lyme. Din cauza simptomelor care nu sunt specifice, boala Lyme, denumită și borelioza, nu este ușor de depistat și poate fi confundată cu alte afecțiuni. Specialiștii recomanada că în zonele cu verdeață să purtaţi haine deschise la culoare, să alegeți pantaloni lungi, pantofi deschişi la culoare și fără orificii sau decupaje. La Spitalul Municipal Rm. Sărat s-au înregistrat déjà cazuri de pacienți înțepați de căpușe. Medicii afirmă că este esenţial ca o căpuşă să fie scoasă din piele de un specialist.

Zeci de pacienţi ajung la urgenţe în fiecare an din cauza înțepăturii de căpușe. Căpuşele se pot găsi atât în grădina casei, cât şi în parcuri, terenuri de sport, pe iarbă sau gazon, pe pomii din livadă sau în pădure. Acestea trăiesc şi pe animalele de casă, precum câini şi pisici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 47