CUM SĂ VOPSEȘTI OUĂLE DE PAȘTE 100% NATURAL

0
771

Tot mai oameni caută alternative  naturale pentru vopsitul ouălor de Paște, astfel încât contactul cu substanțele chimice, uneori periculoase să fie tot mai mic. Sfecla, sucul de afine, ceapa sau ceaiul sunt soluții eficiente și rapide pentru a colora ouăle de sărbători.  Deși aceste metode nu-și vor aduce culorile intense date de substanțele chimice, sunt naturale 100%. Iată ce soluții îți propunem:

Roz deschis – Suc de sfeclă

Sfecla este cunoscută pentru pigmentul său roșu închis, așa că poate fi o soluție excelentă pentru vopsirea naturală a ouălor pe Paște. Tehnica este foarte simplă, lăsați ouăle peste noapte suc de sfeclă. Atenție însă! Trebuie să fierbeți bine ouăle înainte de a le scufunda în sucul de sfeclă, pentru că acesta penetrează coaja și va puteți trezi cu oul colorat și pe interior.

Verde – Spanac sau Iarbă

Cu puțin noroc zeama de spanac fiert sau de iarba fiartă poate colora ouăle de Paste într-un verde crud deosebit. Spanacul nu este însă, eficient dacă este folosit proaspăt. Culoarea obținută poate fi un gri spălăcit, în locul verdelui așteptat.

Galben – Șofran de India

Câteva vârfuri de cuțit de șofran puse într-un borcan cu apă de la robinet vă pot colora ouăle în galbenul mult visat, singurul inconvenient este acela că ouăle trebuie să fie cât mai albe și este nevoie ca acestea să stea mult timp în apa colorată pentru ca vopseaua sa prindă.

Albastru – Varza

Ai nevoie de patru căni de apă și o varză roșie potrivită pentru a pregăti amestecul ce-ți va face ouăle albastre. Varza roșie va colora ouăle de Paște în albastru, deși culoarea vopselei în sine este purpurie. Aceasta vopsea are nevoie de mai mult timp pentru a da culoare oului așa că pentru un albastru închis acestea trebuie lăsate în amestec peste noapte.

Roșu cărămiziu – Paprika

Cu cinci linguri de paprika sau mai mult, ouăle fierte timp de 30 de minute, se pot colora frumos în roșu-cărămiziu. Aveți grijă, însă cu iuțeala!

Mov – Afine

Cea mai simpla metodă de vopsire pentru obținerea unor ouă de un mov intens este prin zdrobirea afinelor de coaja oului. Evident că nu trebuie să cauți prin rafturile fructelor proaspete afine în aprilie, rețeta merge foarte bine cu afine congelate.  Nu te aștepta la un mov uniform, dar gândește pozitiv, vei avea ouă cu model!

Violet închis – Vin roșu

Diluat sau folosit ca atare, vinul roșu poate fi foarte eficient în obținerea unor ouă de culoare violet-închis, cu cât mai închis vinul, cu atât mai puternică nuanța de violet.

Portocaliu deschis – Coajă de ceapă

Una dintre cele mai vechi metode de vopsire a ouălor de Paște este cu ajutorul cepei. Cojile de ceapă galbenă, pe cât sunt de fragile, pe atât sunt de eficiente în obținerea ouălor portocalii. Ai nevoie de cojile de la 10 cepe galbene, patru căni de apă și poți fierbe apoi ouăle în acest amestec.

Mov pastel– Grapefruit roșu

O altă vopsea naturală perfectă pentru a vopsi ouăle de Pațte este sucul de grapefruit roșu. Ouăle se fierb în suc de grapefruit timp de 45 de minute și vor căpăta o culoare mov pastel. Adăugarea oțetului va accelera vopsirea, iar culoarea se va păstra mai bine.

Maro – Ceai

Cu cat ceaiul pe care îl vei folosi va fi mai colorat, cu atât nuanța ouălor vopsite de Paște va fi mai intensă. Puteți obține ouă maro foarte simplu, lăsati ouăle în ceai peste noapte. Atenție! Ceaiurile exotice, cu diverse arome pot da culori diferite!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 86