ALIMENTE CARE NU AR TREBUIE SĂ LIPSEASCĂ ÎN POSTUL PAȘTELUI

0
762

Postul Pastelui este primul mare post de peste an considerat  cel mai lung si cel mai aspru dintre toate.  Cei care vor să îl țină nu au voie  să consume produse alimentare de la animale, să fumeze și să bea  alcool.

Nutriționiștii atrag atenția că și în postul Paștelui, organismul are nevoie de o alimentație diversă, bogată în  vitamine, minerale si fibre alimentare, atat de necesare perioadei de trecere de la iarna la primavara. Pentru ca pe toata perioada postului sunt interzise cu desavarsire carnea, ouale si lactatele, care constituie hrana de baza in cea mai mare parte a anului, persoanele care vor tine tot postul trebuie sa consume alimente bogate in proteine, carbohidrati, vitamine si minerale, de care este nevoie atat pentru sanatatea organismului, cat si pentru randament in activitatea de zi cu zi.

Medicii spun  că produsele existente în comerț precum pateul vegetal, mezelurile vegetale, chiftelele prăjite din soia, cartofii prăjiţi, covrigul sau diversele combinaţii de făinoase (sticksuri, covrigei, inelele de pâine prăjită cu diverse arome) nu ar trebui să fie consummate în pondere foarte mare. La fel, nici excesul de pâine albă sau cartofi nu constituie o opţiune tocmai bună pentru o perioadă lungă de timp, deoarece organismul nu va avea zilnic nutrienţii necesari pentru a funcţiona la capacitate maximă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

67 + = 70