SCUMPIRE DUPĂ SCUMPIRE

0
803

După ce râmnicenii au aflat ieri că vor plăti din nou pentru apă de ploaie, astăzi primesc vestea că vor da mai mulți bani și pentru ridicarea gunoiului. Decizia de scumpire a serviciilor de salubritate a fost luată ieri în ședința Consiliului Local Municipal. Primarul muncipiului Rm Sărat, Sorin Cîrjan, spune însă că majorarea va fi menținută până la semnarea unui nou contract  cu operatorul de salubrizare, în urma unei licitații.

Caietul de sarcini întocmit pentru licitația serviciului de salubrizare prevede îmbunătățiri ale serviciilor oferite cetățenilor. O problemă o reprezintă în continuare depozitarea gunoiului de origine animală, autoritățile locale urmând să găsească alternative pentru cetățenii care locuiesc la case și depozitează ilegal deșeurile provenite de la animale. O soluție ar fi groapă de gunoi de la Râmnicelu.

Consilierii PNL s-au abținut și de această dată de la vot, deoarece consideră că  majorarea tarifelor la serviciul de salubrizare nu este justificată în condițiile în care în anumite zone ale orașului lipsesc tomberoane sau spații special destinate celor care depozitează gunoiul de origine animală.

Procedura de concesionare a serviciului de salubrizare din Rm Sărat se află în faza de licitație de 2 ani, ca urmare a contestării licitației, în nenumărate rânduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 20 = 25