ACASĂ DE PAȘTE

0
789

În acest an, românii vor să-și petreacă sărbătorile pascale acasă, în familie, iar mulți spun că au redus  bugetul alocat mesei de Paște. Unul dintre motivele pentru care românii  stau acasă de sărbători este prețul mare la cazare, care a crescut față de anul trecut. Cu toate acestea, de pe mesele românilor nu vor lipsi ouăle roșii,  friptură de miel, drobul sau cozonacul.

Peste 84% dintre români spun că vor rămâne acasă de Paşte, iar aproape un sfert au redus bugetul alocat sărbătorilor pascale, potrivit unui sondaj realizat recent.

Cei mai mulți români aleg să-și  petreacă sărbătorile acasă, chiar dacă există o mini-vacanţă de Paşte şi 1 mai.

Unul dintre motivele pentru care mulți au decis să stea acasă, ar putea fi preţurile mai mari la cazare, 40% dintre respondenţi declarând că acestea au crescut considerabil față de anul trecut.

De asemenea, bugetul cheltuit cu ocazia sărbătorilor pascale va fi mai mic, jumătate dintre românii chestionați declarând că vor cheltui aceeaşi sumă ca anul trecut.

Aproape 44% dintre români spun că au un buget de sub 500 de lei pentru sărbătorile de Paşte,  și doar 14% dintre ei spun că vor cheltui mai mult de o mie de lei.

Mare parte din sumă, peste 66 la sută, va merge către bunătăţile pentru masa de Paşte. Cozonacul, vinul şi prăjiturile nu vor lipsi de pe masa celor mai mulţi dintre români, la fel ca şi drobul său carnea de miel, însă unii preferă să pună pe masa de Paşte şi carne de porc, de viță sau curcan.

Potrivit aceluiași sondaj, aproape 35 la sută dintre români au declarat că nu cumpără de obicei cadouri de Paşte sau au renunţat să mai facă asta.

Sondajul a fost realizat în perioada 28 martie – 9 aprilie pe un eşantion reprezentativ la nivel naţional de 1.588 de respondenţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 1 =