DRONE ȘI ROBOȚI, LA TÂRGUL FACULTĂȚILOR

0
862

Sute de elevi de liceu din Buzău au luat cu asalt, astăzi, târgul de oferte educaționale organizat, în premieră, de Muzeul Județean de Istorie. 32 de universități din țară își prezintă la Buzău oferta educațională pentru anul universitar 2019 – 2020. In ultimii ani, meseria de inginer a redevenit atractivă pentru tineri, dovada și numărul mare de elevi buzoieni care au vizitat standul Universității Politehnice din București.

La târg a fost prezent cu un stand și Școala de aplicație a Forțelor Aeriene de la Boboc. Aici, pe lângă piloți, se pregătește și personalul care se ocupă cu întreținerea aparatelor de zbor.

Reprezentanții instituțiilor de învățământ superior prezenți la târg nu s-au rezumat doar să ofere pliante sau indicații viitorilor studenți, ci au avut la standuri și o dronă, un robot, o cameră de termoviziune și chiar un scaun de catapultare.

Elevii de clasa a XII-a s-au arătat interesați de ofertele prezentate la târgul educațional de la Buzău. Asta, chiar dacă cei mai mulți dintre ei știu deja ce facultate vor să urmeze.

Târgul de oferte educaţionale pentru liceeni, găzduit de Muzeul Judeţean Buzău, poate fi vizitat și maine, 13 aprilie.

Leonard Bunilă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 4 =