CARAVANELE DE INFORMARE ”VOTEAZĂ RESPONSABIL- VOTUL TĂU CONTEAZĂ!” AJUNG ÎN DOUĂ LICEE DIN BUZĂU

0
746

Centrul de Informare Europe Direct Buzău organizează la Buzău caravanele de informare ”Votează responsabil – Votul tău contează!”. În luna aprilie, premergătoare alegerilor  europarlamentare, echipele CIED se vor deplasa în două  licee din județ. Este vorba despre Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din Nehoiu și Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” din Pătârlagele.

Echipa CIED Buzău va ajunge vineri, 12 aprilie, la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” Nehoiu și marți, 16 aprilie, la Liceul Teoretic „Radu Vlădescu” Pătârlagele începând cu ora 10. În plus, la Pătârlagele va fi prezentă și echipa de voluntari a Teatru Forum care își dorește să îi informeze pe tineri într-un mod cât mai apropiat vârstei lor despre importanța votului.

Evenimentul se adresează elevilor de liceu care împlinesc 18 ani până în luna mai și care vor avea oportunitatea de a vota pentru prima dată anul acesta. În cadrul întâlnirilor cu elevii se vor dezbate teme precum, dreptul  fiecărui cetăţean de a participa la alegerea Parlamentului European și importanța votului într-o țară democratică. De asemenea, tinerii vor afla mai multe informații despre procedura de alegere a deputaților pentru Parlamentul European și structura partidelor politice.

Acțiunile CIED Buzău au loc în contextul în care în rândul tinerilor se observă o nevoie tot mai mare de informare obiectivă, de deprindere  a valorilor europene și de conștientizare a puterii fiecărui vot în parte. Mesajele pe care echipele CIED Buzău doresc să le transmită tinerilor sunt: Votează responsabil- Votul tău contează!” și ”Noi te informăm, decizia îți aparține!”.

Alina Răducan

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =