ATENȚIE LA CINE VA SUNA LA UȘĂ, CA SĂ VĂ DEA DE POMANĂ!!

0
782

Înainte de Paște, nu toți oamenii se gândesc să facă fapte bune. Este avertismentul polițiștilor care atrag atenția asupra unei noi metode de înșelăciune, metoda “Pomana”, prin care anumiți indivizi pătrund în locuințele oamenilor și fură bani sau obiecte, sub pretextul că oferă de pomană. De obicei, infractorii sunt femei îmbrăcate în haine de doliu, care bat la uşile bătrânilor și le oferă diverse alimente, pentru pomenirea morţilor. În timp ce una dintre femei vorbeşte cu proprietarii, o altă persoană scotoceşte în dormitoare. În unele cazuri, chiar femeia îmbrăcată în negru profită de neatenția gazdei și fură diferite obiecte.

Metoda „Pomana” îi vizează în special pe bătrâni, care, în ciuda experienței de viață, acceptă mai uşor să intre în vorbă cu străinii și chiar îi invită în casă.

Cel mai cunoscut caz de înșelăciune prin metoda “Pomana” s-a întâmplat anul trecut, în localitatea Mizil, chiar înainte de Paște. Trei tineri au reușit să păcălească patru bătrâni, furând din casele acestora sume de bani și bunuri în valoare totală de 60.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 21