CUM SĂ COMBATEM ASTENIA DE PRIMĂVARĂ

0
797

Anotimpul nou îți aduce o stare de oboseala inexplicabilă, și, cu toate că natura învie, tu te simți în mod inexplicabil fără vlagă? Atunci este posibil să suferi de astenie de primăvară, o afecțiune care apare odată cu modificarea sezonului pentru că organismul uman nu se poate adapta modificărilor bruște de temperatură. Cele mai comune simptome ale asteniei de primăvară sunt: sentimentul de tristețe fără motiv, starea de oboseală permanentă, lipsa apetitului, durerile de cap, stările de apatie, ori deficitul de atenție și concentrare.

Ce trebuie să faci astfel încât să treci cu bine peste astenia de primăvară?

Ia cât mai multe vitamine

Funcționarea optimă a organismului este influențată de factori cum ar fi starea de sănătate, vârsta, expunerea la soare sau doza de fructe și legume crude din dietă. Dacă anumite produse lipsesc sau nu se regăsesc într-o cantitate suficientă în meniul zilnic, poți opta pentru suplimentele alimentare ce conțin vitamine, minerale sau alte substanțe cu efect nutrițional sau fiziologic.

Mănâncă  echilibrat

O alimentație echilibrată furnizează organismului energia necesară pentru a te menține în formă. Este important să îi oferi corpului tău nutrienți de calitate și să nu sari  peste mesele principale ale zilei. Totodată, pentru combaterea asteniei este recomandată o dietă bogată în aminoacizi, cum este triptofanul care se găsește în ouă, lactate, pește, leguminoase, nuci sau cereale integrale.

Fă sport

Orice tip de mișcare, de la plimbări în parc și mersul cu bicicleta, la jogging sau ore la sală, orice efort fizic îți oferă un boost de energie și contribuie la eliberarea de serotonină, hormon care luptă împotriva simptomelor asteniei de primăvară, cum ar fi deficitul de atenție și concentrare, anxietatea și apatia. Totuși, mișcarea în aer liber are un efect benefic, mult mai intens decât mersul la sală, pentru că implică și partea de contemplare a naturii, care te relaxează.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

74 + = 76