CARNEA DE MIEL, MAI SCUMPĂ DE PAȘTE

0
711

Cine vrea să aibă pe masa de Paște preparate din carne de miel va trebui să scoată mai mulți bani din buzunar. Anul acesta carnea de miel va fi mai scumpă. Fermierii spun că un kilogram de carne de miel poate ajunge la  15-16 lei kilogramul la carcasă şi 10-11 lei în viu. În magazine, însă, mielul românesc va ajunge să coste cel puțin  28 de lei kilogramul. Crescătorii pun creșterea prețului la carnea de miel pe seama  cererii foarte mari, atât pe piața locală, cât și pe cea de export. Numai în Iran, țară ce a simplificat condiţiile sanitare de import din statele membre ale Uniunii Europene, vor ajunge 800 de mii de ovine de la fermele din România.

Un alt motiv al scumpirii cărnii de miel în acest an ține de greutatea animalelor. Mulți oieri au anunțat un Paște mai puțin bogat anul acesta, cu prețuri mari pe kilogramul de carne de miel, din cauză că oile au început să fete încă din luna decembrie, iar mieii vor ajunge să cântărească peste 30 de kilograme, în perioada Sărbătorilor Pascale. Carne de miel ceva mai ieftină puteți cumpăra de la vânzătorii de pe internet, unde prețul unui kilogram poate fi și cu 20 la sută mai mic.

România este al patrulea mare crescător de oi din Uniunea Europeană, dar cu toate acestea în 2017 a importat carne de 3,5 milioane de euro. O explicaţie ar fi ca producătorii de mici vor carne de oaie tot anul, iar restaurantele caută carnea din specii nobile. Paștele ortodox cade în acest an pe 28 aprilie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

81 + = 90