TEMELE REFERENDUMULUI, ANUNȚATE DE IOHANNIS

0
756

Președintele Klaus Iohannis a facut publice astăzi temele referendumului, anunțat deja pentru 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare.

Șeful statului vrea consultare populară pentru  interzicerea amnistiei și a grațierii pentru infracțiuni de corupție și pentru  interzicerea adoptării de OUG în domeniul în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi Parlamentului cele două teme care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului din 26 mai.

„Astăzi am transmis Parlamentului scrisoarea referitoare la cele două probleme de interes naţional care vor fi supuse consultării populare în cadrul referendumului ce va fi organizat pe 26 mai, împreună cu alegerile europarlamentare. Prima: interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie, cea de-a doua – interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorităţi constituţionale de a sesiza direct CCR cu privire la ordonanţe. Aceste două teme vor fi supuse consultării publice. Cetăţenii trebuie să decidă dacă vor ca persoanelor condamnate pentru fapte de corupţie să li se şteargă efectele condamnării lor şi totodată dacă vor ca Guvernul să mai adopte ordonanţe de urgenţă în domenii sensibile precum legislaţia penală şi organizarea sistemului judiciar”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 38