KOVESI A CONTESTAT CONTROLUL JUDICIAR

0
886

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a depus, astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, o contestaţie împotriva măsurii  controlului judiciar,  dispusă împotriva ei de procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, în dosarul în care este acuzată de luare de miță, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.Instanţa supremă nu a stabilit deocamdată un termen pentru judecarea contestaţiei.

Timp de 60 de zile, atât cât a fost plasată sub control judiciar, Kovesi are mai multe interdicții. Fosta șefă DNA nu are voie să părăsească ţara,  decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului de caz şi să nu  vorbească cu presa despre dosarul în care este cercetată. De asemenea, nu poate activa ca procuror la Parchetul General.

Preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu faptul că fosta şefă a DNA din România, Laura Codruța Kövesi, a fost pus sub control judiciar, în contextul în care ea candidează pentru funcţia de procuror european.

Antonio Tajani scrie pe Twitter că va ridica problema la ședința liderilor grupurilor din Parlamentul European, săptămâna viitoare. Totodată președintele PE a scris  pe contul său de twitter că Parlamentul European susţine în continuare candidatura lui Kovesi la şefia Parchetului Uniunii Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 56 = 63