ATENȚIE LA ALERGIILE DE PRIMĂVARĂ!

0
725

Primăvara este momentul în care cei mai mulți dintre noi ne bucurăm de căldură și de revenirea naturii la viață. Însă există și excepții, cum ar fi cei care suferă de alergii la polen. Sunt cunoscute 3 tipuri de alergii sezoniere: cea de primăvară, cauzată de polen, care debutează la jumătatea lunii martie și care se sfârșește în iunie, cea de vară, provocată de polenul gazonului, fânului, secarei sau porumbului și alergia de la sfârșitul verii, care apare de la polenul erbaceelor.

Alergiile de primăvară se manifestă la prima vedere ca o răceală, dar simptomele sunt diferite. În aceasta perioadă mulţi oameni strănută mai des, se confruntă cu mâncărimi ale nasului şi cu iritaţii ale gâtului. Polenul pomilor este cel mai important pentru alergici în perioada februarie-aprilie şi produce simptome alergice intense cum ar fi:  rinita, scurgerea nazală apoasă, înfundarea nasului, strănut, prurit, ochi roşii, mâncărime, lăcrimare, senzaţie de nisip in ochi, sau de gât iritat.

Conform specialiștilor, cel mai mare nivel de polen este între orele 5 și 10 dimineața, iar pomii care provoacă cel mai adesea reacții alergice sunt stejarul, ulmul, mesteacănul, frasinul, plopul și nucul. Anumitor persoane chiar și iarba le poate provoca alergii, iar acestea se întind pe o perioadă lungă de timp, din martie până în iulie.

Deși foarte multă lume consideră că florile sunt principalele vinovate pentru apariția alergiilor, ele nu au un asemenea efect, decât dacă persoana alergică se apropie cu nasul de mijlocul lor, însă florile pomilor fructiferi trebuie neapărat evitate predispuși la alergii.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 61