7 MOTIVE CA SĂ MĂNÂNCI CÂT MAI MULTĂ SALATĂ PRIMĂVARA ACEASTA

0
854

Este sezonul salatei verzi, dar şi a legumelor proaspete de primăvară. După o iarnă în care organismul a fost privat de vitamine, minerale și nutrienți este recomandat să incluzi cât mai multe verdețuri în meniul tău zilnic. Salata verde este o sursă importantă de clorofilă şi vitamina K. Are foarte puţine calorii, însă este consistentă şi săţioasă, fiind bogată în minerale şi elemente alcaline importante pentru sănătatea sângelui. Salata verde este bogată în luteină, betacaroten, vitamina C, Vitamina K, calciu, acid folic şi fier.

Iată mai jos care sunt principalele motive pentru care ar trebui să consumi salată verde!

Ajută în curele de slăbire

Salata verde este foarte bună pentru persoanele care urmează cure de slăbire, fiindcă are foarte puţine calorii și un conţinut mare de apă, care ajută la hidratarea organismului. De acemenea, conţine fibre care ajută digestia şi conferă senzația de saţietate.

Luptă împotriva bolilor

Salata verde conţine cantităţi foarte mari de betacaroten. Acesta este un antioxidant puternic, ce luptă împotriva celor mai cunoscute boli. Anumite afecţiuni precum cataracta, infarctul pot fi prevenite prin consumul regulat de salată verde. De asemenea, salata verde previne anemia.

Poate preveni cancerul

Alimentele bogate în vitamina A şi C, dar și în antioxidanți, pot ajuta la prevenirea cancerului. Salata verde conţine cantităţi mari din aceste vitamine, așa că poate fi consumată cu încredere şi este bine să o incluzi în meniul tău zilnic.

Tratează constipaţia

Salata verde este ideală pentru tratarea constipaţiei deoarece conţine mari cantităţi de fibre alimentare care stimulează funcţia intestinelor şi digestia. Salata este benefică şi pentru tratarea indigestiilor, artritei, colitei şi problemelor circulatorii.

Previne defectele din naştere ale copiilor

Salata verde conţine o cantitate mare de acid folic, care ajută la prevenirea defectelor din naştere. nutriționiștii recomandă, mai ales, consumarea acesteia  în primul trimestru de sarcină.

Ajută la regenerarea ţesuturilor

Salata verde este bogată şi în magneziu, care joacă un rol important în regenerarea ţesuturilor, nervilor, celulelor cerebrale şi musculare.

Previne insomniile.

Deși poate suna ciudat, salata verde conţine o substanţă care induce somnul. Astfel că ea este ideală pentru persoanele care se confruntă adesea cu insomnii.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 23 = 25