FORȚA DE MUNCĂ DIN VIETNAM

0
980

Câteva mii de vietnamezi vor ajunge în România în următoarele luni, pentru a munci în industrie și servicii, ramuri ale economiei care trec printr-o criză a forței de muncă. O firmă de recrutare și formare profesională din țară asiatică și-a trimis oamenii într-un turneu prin județele țării, ca să obțină contracte de muncă pentru muncitorii vietnamezi. Doi dintre reprezentanții companiei au ajuns zilele acestea și la Buzău, iar o primă oprire au făcut-o la o fabrică de conserve.

Angajatorii români speră ca prin importul de muncitori calificați din Vietnam să rezolve criza forței de muncă din România, care afectează toate ramurile economiei. Muncitorilor străini li se oferă salarii de 450 de euro, de patru ori mai mari decât în țara lor, mese gratuite și cazare la standarde ridicate.

După acordul obținut cu producătorul de conserve, firma de plasare a muncitorilor vietnamezi în România a mai încheiat precontracte cu un restaurant, tot din Buzău, și o fabrică de confecții din județul Neamț. Până să ajungă la noile joburi, muncitorii din țară asiatică vor parcurge cursuri de formare profesională și vor învăța câteva cuvinte din limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 1 = 3