CREDITE PENTRU TINERI, FĂRĂ DOBÂNDĂ

0
763

După programele Prima Casă, Prima Mașină și Rabla, Guvernul lansează și anul acesta un  nou program social pentru români. Este vorba despre programul INVESTEȘTE ÎN TINE, care se adresează tinerilor fără venituri sau cu venituri reduse, cu vârsta sub 26 de ani şi urmăreşte susţinere acestora în procesul de formare, pentru a se realiza din punct de vedere profesional şi pentru a se integra în societate. Mai exact, tinerii pot să acceseze credite fără dobândă, de maxim 40 de mii de lei, garantate în proporţie de 80% de către stat, pentru plata cursurilor, chiriei, a unei părţi din construcţia unei locuinţe sau achiziţia unei locuinţe.

Nu doar tinerii pot beneficia de acest program, ci și persoanele cu vârste de până la 55 de ani, dar în anumite condiții. Mai precis, acestea să fie cuprinse în sistemul de învăţământ sau să efectueze cursuri de reconversie şi/sau specializare profesională.”

Potrivit datelor statistice, programul INVESTEȘTE ÎN TINE  ar putea fi accesat de aproape 8 milioane de români. Programul a debutat în luna octombrie 2018 și a avut un plafon de 600.000 de lei. Pentru anul acesta, autoritățile au propus un plafon al garanțiilor de un miliard de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 82