BUZĂU: VICEPRIMARUL ANDREI NEDER A PLECAT DIN PALATUL COMUNAL

0
942

Reprezentantul ALDE în administrația buzoiană, viceprimarul Andrei Neder și-a anunțat astăzi, la începutul ședinței Consiliului Local Municipal, demisia din funcția de viceprimar și renunțarea la mandatul de consilier local. Practic, fostul candidat ALDE la Palatul Comunal părăsește Primăria Buzău după doar jumătate de mandat. Dacă în ultima perioadă se tot vehicula în presă scenariul propunerii la vot a schimbării din funcția de viceprimar, surprizător este faptul că Neder a decis să renunțe și la calitatea de consilier local,  ales pe lista ALDE la scrutinul local din 2016.

Reamintim că Andrei Neder a fost în ultima perioadă în conflict deschis cu primarul Constantin Toma, după ce a criticat o serie de demersuri admistrative ale edilului-șef. În replică, primarul a anunțat că Neder s-a autoexclus prin poziționarea sa și i-a luat sarcinile de serviciu și, implicit, biroul cu secretară și mașina de serviciu, cu toate că la centru PSD și ALDE sunt în alianța de guvernare.

Prin protocol, la Buzău, un post de viceprimar a fost alocat după alegerile locale din 2018 către ALDE, iar celălalt post de viceprimar a fost preluat de PSD, partid care are 11 consilieri din totalul de 23 și care revendică acum și al doilea post de viceprimar.

Filiala locală ALDE a anunțat pentru mâine o conferință de presă unde se așteaptă să fie aduse clarificări suplimentare privind gestul lui Neder și să se anunțe numele noului consilier local din partea formațiunii lui Tăriceanu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =