BUZĂU: BASARABEANUL NICOLAE BULAT, PROPUS CETĂȚEAN DE ONOARE AL JUDEȚULUI

0
929

Județul Buzău va avea un nou cetățean de onoare. Este vorba despre istoricul și scriitorul basarabean Nicolae Bulat, de fel din raionul Soroca, Republica Moldova. Decizia va fi luată mâine în cadrul ședinței Consiliului Județean Buzău, iar propunerea privind acordarea acestei distincții a venit din partea preşedintelui Fundaţiei pentru copii „Sfântul Sava” Buzău, părintele Mihail Milea, ca o răsplată pentru munca de promovare a românismului pe ambele maluri ale Prutului.

Totodată, în cadrul aceluiași proiect, Consiliul  Județean Buzău va supune spre aprobare și finanţare, cu suma de 5.000 lei,  editarea cărţii „În căutarea unui erou: Generalul Stan Poetaş” scrisă de Nicolae Bulat.

În 2001, el a primit Ordinul „Steaua României”, în grad de ofiţer, iar în 2003, numele lui Nicolae Bulat a fost inclus în ediţia specială a Centrului de Biografii Internaţionale din Cambridge „1000 de mari intelectuali”. În 2004, Centrul American de Biografii l-a introdus pe Nicolae Bulat în volumul “Contemporanii. Cine sunt ei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 29 = 31