BUZĂU: INVESTIȚII PENTRU COPIII CU DIZABILITĂȚI

0
783

Noi fonduri europene vor face posibilă realizarea un amplu proiect de infrastructură în județul Buzău. Pe strada Horticolei, din municipiul Buzău, unde, în prezent, funcționează  Centrul pentru recuperarea copilului cu dizabilități vor fi construite două case în stil duplex familial și amenajarea unui centru de zi, cu o capacitate de 90 de locuri, pentru recuperarea copiilor cu dizabilități. Toate aceste investiții se vor realiza cu bani europeni. Contractul de finanțare a proiectului a fost semnat astăzi de către reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est și ai Consiliului Județean Buzău.

Lucrările la cele două case de tip familial, dar și pentru reabilitarea centrului de zi ar putea demara chiar în acest an. Primul pas este organizarea unei licitații pentru atribuirea lucrărilor de construcție.

Proiectul este finanțat în cadrul Programul Operațional Regional 2014-2020, Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și socială. 98 la sută din valoarea de 1 milion de euro este asigurată din fonduri europene și bugetul de stat și doar 2 la sută din sumă revine beneficiarului, respectiv Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, prin Consiliul Județean Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

43 + = 47