REZULTATE SLABE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
764

Rezultatele obținute de elevii din județul Buzău la simularea examenului de Evaluare Națională arată că tinerii nu sunt deloc pregătiți pentru acest test. Potrivit Inspectoratului Școlar, “promovabilitatea” a fost scăzută, atât în cazul elevilor de clasa a VII-a, cât și a celor de a VIII-a. Mai précis, doar jumătate dintre elevii de clasa a VIII-a au reușit să obțină note peste 5.

La fel ca în toată țara, matematică a fost materia care a dat mari bătăi de cap elevilor de clasa a șaptea și a opta. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău consideră că rezultatele slabe au drept cauză nepăsarea elevilor și profesorilor față de acest examen.

Oficialii din învățământ intenționează să ia măsuri, astfel încât procentul de promovare să crească la examenul din vară.

La nivel național, un procent de 53,1% dintre elevii de clasa a VIII-a şi 52,4% dintre elevii de clasa a VII-a au obţinut medii mai mari sau egale cu 5 la simularea probelor scrise din cadrul Evaluării Naţionale. Spre bucuria elevilor, rezultatele obținute la simularea Evaluării Naționale nu vor fi trecute în catalog.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

45 + = 49