UTILIZĂRI MAI PUȚIN CUNOSCUTE ALE SĂRII DE BUCĂTĂRIE

0
1859

Sarea era considerată o marfă prețioasă în vechime, fiind folosită ca monedă de schimb. Acum, condimentul este folosit pentru a da gust mâncării. Însă utilizările lui nu se opresc aici.

Pentru a curăța obiectele din alamă

Ca să îndepărtezi petele de pe obiectele din alamă,folosește o pastă obținută din sare și oțet. Și o jumătate de lămâie înmuiată în sare este la fel de utilă. Clătește cu apă caldă și curăță cu o cârpă curată,albă,care nu lasă scame.

Îndepărtează arsura

Ai reușit să arzi mâncarea? Ca să cureți vasul,pune puțină sare pe arsură și las-o să acționeze 10 minute. Apoi,freacă și clătește. O altă modalitate este să umpli oala cu apă,să pui o mână de sare și s-o lași la înmuiat peste noapte. A doua zi,ține vasul pe foc,până când aduci apa la punctul de fierbere. După aceea,curăță vasul. Repetă procedeul,dacă este nevoie.

Ca să topești gheața

Aruncă sare grunjoasă pe aleea din fața casei înainte ca zăpada să cadă. Acest lucru va împiedica formarea gheții,mai ales dacă aleea este din beton.

Pentru a elimina petele de cafea sau ceai

Ai observat pete de ceai sau cafea pe o ceașcă din ceramică? Curăț-o cu sare sau cu o pastă obșinută dintr-o jumătate de lingură de sare și puțin oțel alb. Inelele de apă din vase pot fi, de asemenea, îndepărtate prin frecarea cu sare. Dacă vasul are un gât îngust și nu ai cum să-l cureți în interior,umple-l cu o soluție salină și agită.

Ca să ușurezi înțepăturile de insecte

Fă o pastă din sare de masă și apă și aplic-o pe înțepătura de insecte. Las-o să acționeze aproximativ 10 minute. Asigură-te că ai curățat bine zona înainte de folosirea pastei.

Să ții furnicile la depărtare

 Sarea este renumită pentru capacitatea ei de a ține furnicile departe de hrană și casă. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii sare în apropierea coșului de fructe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 45