TRUCURI DE FRUMUSEȚE CU CAFEA

0
952

Nu doar că te înviorează dimineața, dar cafeaua are și însușiri neașteptate în domeniul cosmetic. Datorită proprietăților antioxidante și de stimulare a circulației sangvine, poate fi folosită ca un ingredient eficient pentru îngrijirea întregului corp.

1.Șterge cearcănele

Dacă lucrezi într-un mediu stresant iar orele de somn sunt puține, în mod inevitabil te alegi cu cearcăne. După ce ți-ai savurat cafeluța, păstrază zațul. Lasă-l să se răcească, apoi aplică-l pe zona de sub ochi și ține-l 20 de minute. Cearcănele vor dispărea iar tu te vei simți pregătită pentru o nouă zi.

2.Curăță scalpul

La fel ca fața și corpul, scalpul are nevoie și el de îndepărtarea celulelor moarte. Aplică o jumătate de cană de zaț pe scalpul umed și masează 1 minut, cu mișcări circulare. Clătește-ți părul și folosește șamponul tău obișnuit. Aplică zațul de cafea de 2 ori pe lună, iar părul tău va fi mai strălucitor și mai sănătos.

3.Luminează fața

Pentru a prepara masca pentru față ai nevoie de lapte degresat și de cafea proaspăt măcinată. Amestecă ingredientele într-un bol, până obții o pastă omogenă. Aplică pasta obținută pe față și las-o să acționeze 20 de minute. Îndepărteaz-o cu apă caldă, după care folosește o cremă hidratantă. Cofeina stimulează circulația superficială și dă feței tale un aspect radios, strălucitor.

4.Estompează celulita

Chiar dacă faci sport sau încerci să-ți ții greutatea sub control urmând o alimentație sănătoasă, celulita tot apare la un moment dat. Vestea bună este că poți diminua aspectul acela neplăcut de coajă de portocală cu ajutorul cafelei. Pune în palmă zaț și masează ușor zonele afectate de celulită, cu mișcări circulare. Masajul va exfolia pielea și va stimula fluxul sangvin, iar urmele celulitei se vor estompa. Urmează procedura în fiecare săptămână.

5. Face tălpi de catifea

Pentru tălpi netede, prepară o rețetă simplă, compusă din zaț de cafea și ulei de nucă de cocos. Aceste ingrediente naturale sunt combinația perfectă pentru eliminarea celulelor moarte. Amestecă o ceașcă de ulei de cocos cu o jumătate de cană de zaț, înmoaie-ți picioarele 10 minute în apă cu săpun, apoi masează-ți ușor tălpile cu amestecul obținut. După ce le clătești, vei observa că picioarele tale sunt mult mai fine.

Alina Răducan

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 1 =