SCANDAL LA VÂRFUL PRIMĂRIEI BUZĂU

0
897

Conflict major la vârful Primăriei Buzău. Edilul municipiului Buzău, Constantin Toma, i-a interzis viceprimarului ALDE, Andrei Neder, să mai folosească mașina de serviciu și șoferul. Mai mult, i-a fost luat și biroul din Palatul Comunal, fiind mutat într-o încăperere mult mai mică ce nu se pretează funcției de viceprimar și a fost lăsat și fără secretară. Totul, după ce viceprimarul ar fi criticat, într-o conferință de presă organziată vineri, la sediul ALDE, dar și într-o emisiune TV, majorarea tarifelor la serviciile de apă și canalizare, precum și alte decizii administrative inițiate de primarul C-tin Toma .

Tensiuni fără precedent între viceprimarul municipiului Buzău,  Andrei Neder, și edilul Constantin Toma. Viceprimarul Neder a anunțat pe pagina de Facebook că edilul i-a interzis să mai folosească mașina de serviciu și șoferul. La o zi distanță, a rămas și fără biroul de viceprimar și fără secretară, dar și cu atribuțiile luate.  Motivul? Neder și-ar fi permis să critice anumite decizii ale primarului Toma. Asta cu toate că la nivel central ALDE și PSD formează echipă de guvernare.  „Mulțumesc tuturor celor care m-au felicitat pentru că am spus adevărul despre ce se întâmplă în Primărie și în municipiu. M-a “felicitat” și domnul primar Constantin Toma, care, începând de astăzi, mi-a interzis să mai folosesc mașina de serviciu și șoferul pentru a-mi desfășura activitatea.Acest episod abuziv nu mă va impiedica să servesc cetățenii care m-au ales. Și, în niciun caz, nu mă va impiedica să vorbesc liber despre starea de lucruri din Buzău” , a declarat Andrei Neder. Ulterior, a completat cu o altă postare: “Nu mă afectează răzbunările mici. Nici vorbele de ocară, nici folosirea mașinii în interes de serviciu, nici retragerea abuzivă a atribuțiilor de viceprimar, nici măcar gestul de ultimă oră al schimbării biroului. Mă deranjează în schimb minciuna profesionistă, diversiunea și manipularea.Cum să îți permiți să afirmi că nu am prezentat niciun proiect?! Stadionul de Atletism, Skate-park – ul, revitalizarea SCM, pregătirea aducerii în Buzău a unei mari clinici oncologice sunt doar câteva dintre proiectele care îmi aparțin”

La sfârșitul săptămânii trecute, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul ALDE Buzău, Andrei Neder a declarat că se aștepta ca noua conducere a Companiei de apă să ducă la îndeplinire promisiunile făcute în mai multe rânduri de edilul Toma, privind micșorarea prețului apei, dar și diminuarea salariului noului managergeneral al companiei.

Viceprimarul Buzăului a dezvăluit și că,  în scurt timp, Compania de Apă se va muta într-un nou sediu, pe strada Spiru Haret, deși edilul Toma critica, în trecut, această investiție.

În replică, edilul șef a afirmat în presa buzoiană că viceprimarul s-a autoexclus din echipa de al conduverea Primăriei, că a avut sarcini administrative pe care nu le-a dus la îndeplinire și nu ar fi avut proiecte pe care să le inițieze. Tot primarul a mai afirmat că social democrații vor decide în cadrul partidului dacă vor iniția demersurile pentru schimbarea lui Neder din funcția de viceprimar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 6 =