REȚEA DE TRAFICANȚI DE DROGURI, DESTRUCTURATĂ

0
823

Captură importantă de droguri la Rm. Sărat. Procurorii DIICOT și poliţiştii buzoieni au efectuat, ieri, nu mai puțin de 28 de percheziţii domiciliare, pe raza a patru judeţe, la membrii unei rețele bănuite de trafic de droguri. Operaţiunea a vizat 24 de persoane, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, din judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi şi Iaşi, membri ai unei grupări specializate în traficul de droguri şi substanţe psihoactive. Pe numele acestora au fost emise şi puse în executare 24 de mandate de aducere.

Potrivit unui comunicat de presă DIICOT: „Din cercetări a reieşit că, în perioada noiembrie 2018 – martie 2019, 13 tineri, cu vârste cuprinse între 17 şi 32 de ani, din Râmnicu Sărat, ar fi intrat în legătură cu alţi 8 tineri, din judeţul Vrancea, în vederea procurării şi comercializării de droguri de risc şi substanţe psihoactive. În urma investigaţiilor a reieşit că cele 8 persoane, din judeţul Vrancea, ar fi constituit, împreună cu cei 13 tineri, din Râmnicu Sărat, judeţul Buzău, o grupare infracţională organizată, în scopul obţinerii de venituri materiale ilicite. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat că gruparea infracţională ar fi achiziţionat marfă de la alţi 3 tineri, cu vârste cuprinse între 24 şi 33 de ani, din Iaşi, respectiv Galaţi”.

În urma percheziţiilor, procurorii DIICOT și polițiștii au  ridicat mai multe pliculeţe conţinând o substanţă albă, susceptibilă a avea efecte psihoactive, materie vegetală în formă vrac, cannabis şi aproximativ 1400 de lei.  Patru dintre cei 13 tineri din Rm. Sărat cercetați pentru trafic de droguri au fost reținuți pentru 24 de ore.

La acţiunea de ieri au participat şi poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Ploieşti, Galaţi, Iaşi, Vrancea şi Dâmboviţa, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Buzău, precum şi jandarmi din Ploieşti şi Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

34 + = 43