CE ALIMENTE SĂ EVIȚI DACĂ ȚII POST?

0
777

Pe lângă semnificația de natură religioasă, postul este o ocazie numai bună și pentru detoxifierea organismului. Totuși, nu toate alimentele pe care obișnuim să le consumăm în perioada postului sunt sănătoase, din contră. Iată ce ar trebui să evitați dacă țineți post:

Pateul vegetal

Pateul vegetal este unul dintre cele mai periculoase produse de post. În funcție de sortiment, acesta conține aditivi periculoși, cancerigeni, precum substanțele de îngroșare, potențiatorii de gust sau coloranții. Toate produsele de pe piața noastră au între 3 și 12 aditivi alimentari, care au rolul de a imita gustul, mirosul și culoarea alimentelor din proteină animală.

Margarina

Acest produs este foarte căutat în post, însă nu este recomandat să fie consumat prea des, din cauza grăsimilor hidrogenate. Specialişti au demonstrat că grăsimile trans sunt responsabile cu obezitatea, boli de inimă, diabet, boli degenerative ale articulaţiilor, sau chiar cu depresia. De asemenea, detetermină creşterea colesterolului rău şi induce scăderea colesterolului bun.

Mezelurile de post

Nu de puține ori, mezelurile de post conțin foarte mulți conservanți, coloranți și potențiatori de aromă. Într-un singur cuvânt E-uri periculoase care pot provoca alergii sau boli grave. Crenvurștii de post pot conține tot felul de aditivi periculoși, precum xantanul, guma de guar sau glutamatul. Pentru un gust cât mai bun, este adăugată în compoziția lor o cantitate mare de aditivi alimentari, care ne pun sănătatea în pericol.

Produsele instant

Daca aveți poftă de un piure de cartofi sau de fasole bătută, evitați-le pe cele instant. Acestea nu sunt deloc sănătoase, din cauza conservanților pe care îi conțin.

Produsele de patiserie

Deși sunt o variantă la îndemână, produsele de patiserie ar trebui evitate deoarece conțin îndulcitori și coloranți. Mai ales în această perioadă de post, când organismul este privat de alimente de origine animală, produsele de patiserie pot afecta digestia provocând boli de stomac.

Conservele

Conservele din magazine conțin numeroase substanțe nocive, precum  conservanți, coloranți și cantități mari de sare și zahăr. Deși nu sunt la fel de periculoase își pot distruge sănătatea dacă le consumi des în timpul postului.

Alina Răducan

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 2 =