BREXITUL SCHIMBĂ VOLANUL PE STÂNGA

0
766

Începând de luna viitoare autoturismele provenite din Marea Britanie  nu vor mai putea primi cartea de identitate, indiferent de omologarea în baza căreia au fost înmatriculate. Registrul Auto Roman a anunţat că, începând cu data de 30 martie 2019, dacă nu se semnează un acord privind Brexit sau dacă nu se amână de comun acord data ieşirii Marii Bitanii din Uniunea Europeană, vor exista câteva modificări în ceea ce priveşte înmatricularea maşinilor provenite din această ţară. Astfel, vehiculele noi, care au fost omologate UE de tip de către Marea Britanie nu vor mai primi automat cartea de identitate a vehiculului în vederea înmatriculării. Asta pentru că  omologarea UE de tip şi certificatul de conformitate  aferente îşi pierd valabilitatea de la 30 martie. Prin urmare, RAR recomandă înmatricularea vehiculelor aflate în această situaţie până cel mai târziu la data de 29 martie.

De la aceeaşi dată, la eliberarea Certificatului de înmatriculare pentru vehiculele second-hand, cu postul de conducere pe partea dreaptă, nu mai sunt recunoscute omologările UE de tip acordate de Marea Britanie, fiind necesară o reomologare individuală.

Totodată, RAR dă asigurări că  niciun autovehicul deja înmatriculat în România nu va fi afectat de aceste modificări. În perioada 2006-2019 au fost introduse în România peste 62 de mii de vehicule care au fost anterior înmatriculate în UK.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 91