BUZĂU: PROGRAMUL „LAPTELE, MĂRUL ȘI CORNUL” GRATUIT, DAR LIPSEȘTE CU DESĂVÂRȘIRE

0
940

La Buzău, programul “Lapte, măr și corn” în școli devine “Nici lapte, nici măr, nici corn”. Mai precis, elevii nu vor mai beneficia în acest an de alimentele oferite gratuit, la școală, deoarece toate încercările autorităților buzoiene de a asigura gustarea copiilor s-au soldat cu un eșec.

În urmă cu o lună, programul era foarte aproape să devină funcțional, dar o nouă modificare legislativă compromite finalizarea procedurilor pentru derularea acestui program în județul Buzău. Mai exact, printr-o Hotărâre de Guvern adoptată luna trecută, consiliile județene sunt obligate să consulte primăriile care, începând de anul acesta, au posibilitatea de a asigura distribuirea laptelui, cornului și a fructelor în școli.

Pentru responsabilii primăriilor din județul Buzău procedurile sunt însă foarte greu de îndeplinit. E nevoie de timp, dar și de personal calificat care să se ocupe de buna desfășurare a programului „Laptele, cornul și mărul”. Prin urmare, puține sunt primăriile dispuse să aloce resurse financiare și personal pentru ducerea la îndeplinire a acestui program.

După consultarea tuturor primăriilor de comune și orașe, Consiliul Județean Buzău are la dispoziție 15 zile pentru a relua toate procedurile de licitație. În condițiile în care anul școlar se va încheia peste doar trei luni, este puțin probabil că toate procedurile să se încheie până la finalul cursurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 55