BUZĂU: CONSILIUL JUDEȚEAN DĂ BANI PENTRU SPORT

0
825

Întârzierea adoptării Bugetului național pentru anul 2019, cauzată de disputele politice la nivel înalt, nu are consecințe doar în administrația publică, ci și în sport. Cluburile care depind aproape exclusiv de subvenții din bani publici au probleme în achitarea salariilor, dar și pentru alte cheltuieli necesare pentru continuarea activității. În acest context, conducerea Consiliului Județean Buzău a decis să acorde în avans sume de bani cluburilor Handbal Club Buzău 2012 și Metalul Buzău. Astfel, clubul de handbal va primi 580.000 de lei, iar cel de fotbal, 160.000 de lei.

Reprezentanții Consiliului Județean Buzău precizează că sumele alocate anual celor două cluburi sportive din municipiul Buzău  sunt mici în comparație cu cele acordate de autoritățile din alte județe.

Handbal Club Buzău 2012 se află pe locul 10 în Liga Națională de Handbal masculin, iar Metalul Buzău se află pe poziția a 9-a în Liga a treia la fotbal, în seria dominată autoritar de SCM Gloria, echipa finanțată de Primăria Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

79 + = 82