PROGRAMUL PRIMA MAȘINĂ, MAI ACCESIBIL

0
795

Programul Prima Mașină va fi modificat anul acesta, după ce s-a constatat că de la lansarea lui, în 2014, și până în prezent, s-a dovedit a fi un eșec.  Decizia de a aduce modificări programului este tocmai acela de a facilita accesul la o mașină nouă.

Printre noutăți se numără noi limite maxime pentru preţul de achiziţie, în funcţie de tipul de motorizare, avansul pe care trebuie să îl plătească solicitanţii, cuprins între 5 şi 30%,  și care depinde tot de motorizare și nu în ultimul rând, tichetul „Rabla”, obţinut prin casarea unei maşini vechi, poate fi utilizat drept avans sau pentru o parte a acestuia.

Pentru accesarea programului trebuie să îndepliniți câteva criterii de bază: să aveţi minimum 18 ani, să nu aveţi datorii la bugetul de stat precum taxe şi impozite şi să nu aveţi restanţe la alte credite bancare.

Specialiştii de mediu spun că programul va seamăna foarte mult cu Rabla şi că îi va încuraja tot pe cei care dispun de resurse financiare să îşi schimbe maşinile.

Deocamdată, nici programul Rabla şi nici Prima Maşină nu pot fi accesate pentru că legea bugetului de stat pe 2019 nu a fost promulgată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 88 = 98