NUMĂR ALARMANT DE INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ

0
725

Incendiile de vegetație uscată au devenit un calvar pentru pompierii buzoieni. În weekend, ei au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu puternic, la marginea orașului Buzău, pe șoseaua de centură. Vegetaţia uscată de pe o suprafaţă de 6 hectare a ars timp de câteva ore, fumul intens fiind vizibil din oraş. Flăcările s-au întins pe o distanță de aproximativ un kilometru, de-a lungul șoselei.

Din păcate, nu a fost singurul incendiu la care pompierii buzoieni au fost nevoiți să întervină în zilele de weekend. În județ au fost semnalate alte 31 de incendii necontrolate de vegetație uscată. Deoarece personalul aflat în tură nu mai putea face față numărului mare de intervenții, au fost chemați de acasă  și pompieri care se aflau în zilele de recuperare. Reprezentanții ISU Buzău îi atenționează pe buzoieni că aprinderea vegetației uscate în spațiu deschis se poate face numai  în anumite condiții.

Pompierii le mai recomandă cetățenilor să anunțe de îndată la numărul unic de urgență 112 orice început de incendiu și să acorde sprijin autoritățiilor locale și pompierilor în stingerea incendiilor de vegetație uscată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 76 = 86