AU ÎNCEPUT SIMULĂRILE LA EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
803

Începând de astăzi, 11 martie, până miercuri, 13 martie, are loc simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a, la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a. La nivel național, simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019.

Calendarul simulării Evaluării Naționale din acest an are următoarea configurație: 11 martie – Limba și literatura română; 12 martie – Matematică; 13 martie – Limba și literatură maternă și 22 martie – Comunicarea rezultatelor.  Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, notele obţinute la simulările naţionale pot fi trecute în catalog. Obiectivele acestei simulări sunt familiarizarea elevilor cu rigorile examenului pe care îl vor susţine la finalul ciclului gimnazial,  dar şi optimizarea pregătirii în vederea obţinerii unor rezultate satisfăcătoare la probele din luna iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

60 + = 68