BUZĂU: PARCARI MAI SCUMPE, DE LUNA VIITOARE

0
818

Tarifele pentru parcările publice din muncipiul Buzău  demne de cele practicate în orașele turistice.  Măsura a fost luată autorități pentru descurajarea accesului cu mașina în centrul orașului.

Astfel, de luna viitoare, o jumătate de oră de staționare în zona Pieței Centrale va costa 2 lei, o oră 5 lei, iar pentru 2 ore, șoferii vor plăti nu mai puțin de 12 lei. Primarul Buzăului, Constantin Toma, consideră că noile tarife, similare cu cele din centrul civic al municipiului Oradea, sunt normale.

Printr-un amendament formulat de consilierii locali ai PNL s-a reușit menținerea tarifului de 90 de lei pe an pentru parcările de reședință, și nu 120 de lei pe an, așa cum era scris în proiect. Edilul Constantin Toma a susținut din răsputeri majorarea, invocând că cei 30 de lei în plus se vor îndrepta către societatea Primăriei, Urbiș Serv, pentru a îngriji spațiile verzi dintre blocuri.

Tot ieri, în Consiliul Local Buzău s-a aprobat și desființarea parcării de pe bulevardul Nicolae Bălcescu, aproape de intersecția cu parcul Crâng, dar și amenajarea unei parcări publice cu plată în zona unor șaormerii de la intersecția străzii Spiru Haret cu bulevardul Nicolae Bălcescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + = 19