RĂSADURILE DE LA SCDL BUZĂU AJUNG ÎN TOATĂ ȚARA

0
3752
Foto:Arhiva

Este forfotă mare în serele Stațiunii de Cercetare Legumicolă din Buzău. Aici se lucrează de zor, la răsadurile pentru sute de soiuri de legume și verdețuri, din specii vechi românești dar și hibrizi exotici. Producția de răsaduri necesită un mediu special. Firele care au deja trei sau patru săptămâni au nevoie de căldură, umiditate și un sol fertil. Trebuie păzite inclusiv de paraziți care se încolăcesc pe răsaduri și le distrug.

Mii de legumicultori din toată țara folosesc, în grădinile lor, de ani buni, semințe și răsaduri cumpărate de la Stațiunea de Cercetare Legumicolă din Buzău. Mulți sunt atrași de rezistență, calitatea și mai ales noutatea materialului săditor.

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă din Buzău îmbunătățeşte an de an soiurile de legume tradiționale și mereu apar ardei din ce în ce mai iuți, ceapă din ce în ce mai aromată şi mai rezistentă în timp sau tomate cu aspect şi culori noi. În serele „experimentalei” de la Buzău se mai cultivă şi o specie de castravete din care se produc bureți de spălat.

Stațiunea din  Buzău deţine în portofoliu peste 60 de soiuri şi hibrizi omologaţi şi brevetaţi. Are în lucru alte zeci de creaţii, aflate în diferite etape ale cercetării. Multe sunt, în prezent, în stadiul de răsad, gata să fie plantate de legumicultori din toată ţara.  Aceştia pot comanda seminţele sau răsadurile prin pagina de internet a staţiunii – scdlbuzau.ro – sau pot cumpăra materialul săditor de la punctul de vânzare al staţiunii, de pe strada Mesteacănului din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

55 + = 65