BIBLIOTECĂ MUTATĂ PROVIZORIU ÎN MALL

0
1194

Biblioteca Județeană Buzău va funcționa, în curând, într-un nou spațiu, amenajat într-un mall aflat la ieșirea din Buzău spre Rm. Sărat, unde își mai desfășoară activitatea Judecătoria Buzău, dar și Serviciul de Evidență a Persoanelor. Biblioteca Județeană va funcționa în mall în perioada în care actualul sediu al instituției va intra într-un amplu proces reabilitare, printr-un proiect cu bani europeni.

Centrul comercial din Buzău a oferit Consiliului Județean Buzău, pentru bibliotecă, o suprafață de 1.200 de metri pătrați, la etaj, cu o chirie de 3,9 euro/mp. La această sumă se adaugă și plata utilităților.

Întreg fondul de carte al bibliotecii, care cântărește 450 de tone, va fi mutat în noul sediu de către angajații instituției, cu sprijinul Armatei, în baza unui protocol semnat în toamnă.

Clădirea Bibliotecii Județene „Vasile Voiculescu”, de pe bulevardul Unirii, din Buzău va fi reabilitată printr-o investiție de peste 18 milioane de lei. Costurile sunt suportate din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Consiliul Judeţean Buzău contribuie cu o cotă de co-finanţare de  2%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 1 =