CALENDARUL SIMULĂRILOR

0
830

Peste doar 2 săptămâni, elevii de clasa a VII-a vor susține simularea examenului de Evaluare Națională, în premieră anul acesta, după ce Ministerul Educației a hotărât să  introducă aceste simulări inclusiv la elevii acestor clase.

Asta înseamnă, ca pe 11 martie elevii  de a VII-a și a VIII-a vor susține simularea la limbă și literatura română, iar a doua zi, simularea la matematică. Pe 22 martie se vor afișa rezultatele.Și elevii care susțin în vara bacalaureatul, dar și cei de clasa a XI-a, își vor testa cunoștințele  în cadrul unei simulări, ce va avea loc peste 3 săptămâni. Simularea la limbă și literatura română va fi pe 18 martie, iar la matematică, pe  19. Urmează proba  obligatorie  a profilului pe 20 martie și  probă la alegere a profilului și specializării, simulare susținută doar de elvii claselor a XII-a.

Principalele motive pentru care s-a introdus simularea și pentru elevii de clasa a VII-a, au fost rezultatele slabe înregistrate în ultimii ani la examenul de Evaluare Națională, dar și  familiarizarea copiilor cu rigorile și emoțiile examenelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 84 = 90