COSTUL ALEGERILOR EUROPARLAMENTARE

0
922

Alegerile europarlamentare din 26 mai vor costa 252 de milioane de lei, cu aproape 90 de milioane de lei mai mult decât suma alocată referendumului organizat în octombrie anul trecut, pentru schimbarea Constituției,  în sensul redefinirii  căsătoriei și care a costat 163,7 milioane de lei.

Guvernul a stabilit, ieri, prin mai multe hotărâri, măsuri privind organizarea alegerilor europarlamentare în România.  Executivul a decis modelul timbrului autocolant, modelele ştampilelor birourilor electorale şi modelul ştampilei cu menţiunea „Votat”, al buletinului de vot şi al listelor electorale.

Alegerile parlamentare vor avea loc în perioada 23-26 mai, când cetăţenii din statele membre ale Uniunii Europene vor alege, prin vot direct, noul Parlament European. Alegerile europarlamentare din mai 2019 vor avea ca rezultat un Parlament cu 705 membri, faţă de 751 în prezent.

Începând din acest an, România va avea 33 de mandate în Parlamentul European, faţă de 32 câte are în prezent, după ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

50 + = 53