BUZĂU: TĂIERI MASIVE DE ARBORI, CONTROLATE DE PREFECTURĂ

0
1000

Tăierile masive de copaci din Pădurea Crâng din Buzău vor fi anchetate de o Comisie de Control a Prefecturii, din care vor face parte reprezentanți ai Poliției, Gărzii Forestiere și de Mediu. Membrii comisiei au sarcina să descopere dacă tăierile de ulmi sunt necesare și legale. Controlul a fost inițiat în baza unei sesizări a unui parlamentar ALDE, în care acesta a semnalat suspiciuni în ceea ce privește legalitatea tăierilor masive de arbori din cel mai mare parc din Buzău.

Săptămâna trecută, Direcția Silvică și Primăria Buzău, instituțiile care administrează pădurea, respectiv parcul Crâng, au dat asigurări că tăierile masive de arbori sunt cauzate de apariția unei boli care afectează ulmii. Mai exact, spun oficialii Direcției Silvice, este vorba despre o ciupercă ce macină pe interior și usucă această specie, existând pericolul răspândirii și către arborii sănătoși.

Prefectul județului Buzău precizează că, în urma verificărilor din teren, se vor lămuri toate aspectele de legalitate cu privire la exploatarea pădurii Crâng. Rezultatele verificării vor fi prezentate într-o ședință a Colegiului Prefectural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 2 =