ROMÂNII, “CERTAȚI” CU MEDICII

0
898

Pentru români vizită la medic devine obligatorie doar atunci când au o problemă de sănătate, deși consultul medical, în scop preventiv, ar trebuie efectuat  o dată la 6 luni sau măcar o dată pe an. Datele unui sondaj recent ne situează pe primul loc în Europa, în ceea ce privește ponderea persoanelor  care nu au mers la un dentist în ultimele 12 luni, cu aproape 82 la sută.

România este pe ultimul loc şi când vine vorba de consultarea unui chirurg generalist, 88% dintre români declarând că nu au consultat un chirurg generalist în 2017.

Nici pe la medicul generalist nu ne prea place să trecem. Același sondaj arată că aproape 43 la sută dintre romani nu au consultat în ultimele 12 luni , un astfel de medic.

În România, în mod surprinzător, procentul celor care vor să știe cum stau cu sănătatea crește în rândul populației care mai puțină carte. Medicii spun și de ce se întâmplă acest fenomen: pacienţii, în special cei cu studii superioare, au accesibilitate la informaţie şi atunci apelează mai degrabă la internet, decât la consultul într-un cabinet medical. O altă practică, la care, din păcate apelează cei mai mulți dintre romani este automedicația, după ce aleg să meargă direct în farmacii de unde își cumpără tratamente, fără ca să treacă mai întâi pe la medic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =