BUZĂU: UN NOU CAZ DE PPA

0
751

Județul Buzău se confruntă cu un nou caz de pestă porcină, de această dată pe un fond de vânătoare din comuna Berca, unde a fost descoperit cadavrul unui porc mistreț. În urma confirmării diagnosticului de pestă porcină africană, de către Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală Bucureşti, serviciile veterinare au intervenit şi au instituit imediat măsurile necesare, fiind delimitată zona afectată pe o rază de 13 km. Este al patrulea caz de porc mistreț infestat cu pestă porcină pe fondul de vânătoare din Berca. În total, în județul Buzău, există 13 focare de pestă porcină.

Prin aplicarea  măsurilor de combatere a pestei porcine, până acum au fost stinse  5 focare. Autoritățile fac față cu greu acestui fenomen, iar principalii vinovați sunt oamenii, care dau dovadă de inconștiență.

Pesta porcină africană este o boală letală produsă de un virus care infectează porcii domestici și porcii mistreți. Boala nu se manifestă la om, ci doar la porci, factorul uman având în schimb un rol important în transmiterea acestui virus. Din păcate, nu există vaccin pentru combaterea virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 42 = 50