IONEL TESCARU, PREȘEDINTE AL A.N.R.S.C. CU RANG DE SECRETAR DE STAT

0
1641

Ionel Tescaru, fostul director al Companiei de Apă Buzău, a fost numit oficial președintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile de Utilități Publice (A.N.R.S.C). A preluat noul mandat pentru o perioadă de cinci ani. Tescaru îl înlocuiește astfel pe Bogdan Petru Alexa care a demisionat din această funcție. Postul de șef al A.N.R.S.C. conferă automat și rangul de secretar de stat.

Ionel Tescaru ajunge al treilea buzoian care ocupă această funcție, după Janina Preda, nimeni alta decât soția deputatului Cezar Preda și fostul senator și președinte al Consiliul Județean Buzău, Cristi Bîgiu.

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – A.N.R.S.C. este o instituție publică de interes național, cu personalitate juridică, ce funcționează în subordinea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice și are ca scop reglementarea și monitorizarea la nivel central a activităților din domeniul serviciilor comunitare de utilități publice aflate în atribuțiile sale. Concret A.N.R.S.C. este autoritatea de reglementare pentru : alimentarea cu apă, canalizarea și epurarea apelor uzate, colectarea, canalizarea și evacuarea apelor pluvial, producerea, transportul, distribuția și furnizarea de energie termică în sistem centralizat,,salubrizarea localităților, iluminatul public, administrarea domeniului public și privat al unităților administrativ-teritoriale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =